Digicert je kupio Symantec (CA) i od 1.prosinca 2017.g Digicert validira i izdaje certifikate. Time problemi Symanteca (nisu usvojili standarde za proceduru izdavanja certifikata) nisu automatski riješeni, nego korisnici Symantec certifikata trebaju zamijeniti, besplatno, svoje SSLove, da bi izbjegli upozorenje browsera da je website nesiguran.

Zašto je to potrebno napraviti? 
Zbog nepoštivanja uobičajene, standardne procedure kod izdavanja test certifikata od strane Symanteca, Google Chrome je odlučio da se Symantec-ovi root certifikati, koji se nalaze na početku SSL lanca svih aktualnih SSL proizvoda, preispitaju, te zatražio od Symanteca da dostavi novi root certifikat browserima, a ukoliko to ne učini browseri će sve Symantec certifikate (Symantec, Geotrust, Thawte, Rapid) označiti kao nepouzdane, počevši od travnja 2018.
Rješenje problema je na koncu pronadjeno u prodaji Symantecovog CA dijela Digicertu, tj. dva najveća SSL autoriteta su se ujedinila.

Svim našim kupcima spornih Symantecovih SSLova poslati ćemo obavijest o potrebi zamjene (reizdavanja, reissue-a) SSLa, a svi ostali koji su certifikate kupili nakon 1.12.2017 nemaju s certifikatima nikakvih problema.
Monday, January 15, 2018

« Natrag